top of page
220115-dr-weiss-pernille-lisa.jpg

Denna föreläsning hölls 2022

Välkommen på gratis föreläsning om Schroth Best Practice metoden och Gensingen korsetten med Dr Weiss och ScolioFys från Danmark den 23 april. 

Vi har den stora äran att meddela att självaste Dr Hans-Rudolf Weiss, ortopedkirurg och sonson till Katharina Schroth, som utvecklade och banade väg för Schroth-metoden i Tyskland på 20-talet kommer till Skoliosföreningen och föreläser för oss den 23 april i Stockholm .

 

Schrothmetoden är en etablerad och väl beprövad icke-kirurgisk metod för behandling av skolios. Enkelt kan man säga att det är en mix av stretching, styrka och andningsteknik som behandlar både ryggradens kurva/or och rotation. Läs mer här 

Vi kommer även få lyssna till sjukgymnasterna som specialiserat sig på behandling av skolios – Lisa Elliott och Pernille Winsløv Wied från Köpenhamn. De driver ScolioFys kliniken, som är den enda specialiserade kliniken för skolios i Skandinavien och Dansk Skoliose Center där de tillverkar Gensingen och Kyfologiska korsetter. All tre talare ingår i styrelsen för Schroth Best Practice Academy.

 

Just denna föreläsning är gratis för alla, men vi uppskattar om du som inte redan är medlem i den ideella Skoliosföreningen blir det. Att bli medlem i Skoliosföreningen är inte bara bra för dig personligen. Det har betydelse för så många fler. Alla tiotusentals barn, ungdomar och vuxna som lever med skolios. Tillsammans kan vi påverka och förbättra förutsättningarna och du är med och stöttar att skolios får den uppmärksamhet den förtjänar, både för allmänheten och inom vården i Sverige. Kostar bara från 150 kr/år. Bli medlem här

Dagen bjuder på följande:  

11.30 Insläppet öppnar 

12.00 Föredrag med Dr. Weiss – Omfamna skolios  

13.00 Föredrag med Lisa & Pernille ScolioFys – Träning av skolios  

14.00-15.00 Tid för frågor och information om Skoliosföreningen.  

Föreläsningarna hålls på engelska 

 

Plats: Föreläsningen hålls på Arenaslingan 14 (Tele2 Arena södra kortsidan är adressen).

För er som inte kan närvara kommer föreläsningen sändas digitalt men ni måste ändå anmäla er. 

 

Anmälan senast 21 april
Anmäl dig via formuläret nedan 

OBS: Om du måste avboka ska detta meddelas senast dagen innan, 22 april.


Varmt välkommen! 
  
Skoliosföreningen 

Tusen tack för att du stöttar oss och är en del av föreningen. Tillsammans gör vi skillnad!

Om du har gmail eller hotmail kan det vara bra att lägga till oss som betrodd avsändare så att du får våra mejl. Läs hur du gör här.

 

Med anledning av pandemin förbehåller vi oss möjligheten att ändra föreläsningen till enbart online om Folkhälsomyndigheten inför nya råd och rekommendationer för att begränsa spridningen av covid-19 i samhället.

bottom of page