top of page

Uppdatering från Filippa och Aspenkorsetten

Aspenkorsetten

I början hade jag god hjälp av korsetten som fick mig upp på banan igen. Den hjälpte mig igenom en kris av smärta och ryggtrötthet. Jag använde den främst direkt efter jobbet för att stötta.


Sen fick jag den fantastiska möjligheten att gå en ACT- kurs på Spine Center. ( ACT= Acceptance and Commitment Therapy). Där fick vi som haft långvarig smärta öva i gym i grupp med att stärka hela kroppen. Vi arbetade med medveten närvaro, andning, hur man kan sitta, stå och gå medvetet. 


Parallellt använde jag trepunktskorsetten  fast allt mindre  och i takt med att jag blev starkare blev den mindre nödvändig.  

 

Vid andningsövningar är den ett hinder eftersom den sitter åt.


Kursen pågick ett halvår och när jag var klar med den hade jag samlat på mig en rad övningar som kändes bra för min rygg. Dessa har jag fortsatt med hemma och på gym.

 

Detta betyder att korsetten var mycket hjälpsam i en övergångsperiod och nu klarar jag mig utan. 

 

En annan bidragande orsak till att ryggen orkar är att jag gått ner i arbetstid och jobbar 90%.  Hade jag fattat hur mycket bättre  jag skulle må av kortare arbetsdagar så hade jag gjort det för åratal sen. Tid för återhämtning, mindre stress och tid för träning har gjort under för min skoliosrygg.

 

Med hälsningar

 

Filippa


81 visningar0 kommentarer

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page