top of page

Tack till alla som deltog på föreläsningen 18  september för fysioterapeuter

 

Det blev en intressant eftermiddag med Pernille och Lisa som gör ett digert arbete med att implementera Schroth-metoden till Danmark och Norden. Vi med skolios är så tacksamma att ni finns och vi hoppas såklart att få Schroth-metoden även till Sverige en dag.


Tack Pernille och Lise, vi ser fram emot vårt fortsatta samarbete!

IMG_3904.jpeg

ScolioFys och Dansk Skoliose Center grundades 2014 i Köpenhamn av Lisa Elliot och Pernille Winsløv Wied. Både Lisa och Pernille är utbildade fysioterapeuter som valt att fokusera sin verksamhet på behandling av skoliospatienter. De arbetar med patienter i alla åldrar och över hela världen, även med kyfospatienter. Tillsammans med sina internationella kollegor har de tagit en i aktiv roll i utvecklingen av framtidens icke-kirurgiska behandlingar. I april 2015 blev de certifierade Schroth Best Practice Therapists – utbildade av Dr Weiss och Dc Moramarco i Boston, USA.
 

ScolioFys är Nordens ledande fysioterapeuter och sjukgymnaster med fokus på skoliosbehandling utifrån Scroth-metoden. De utbildar även fysioterapeuter i Schroth Best Practice-metoden.
 

Via sitt systerbolag Dansk Skoliose Center producerar och korsettbehandlar de framgångsrikt patienter med Cheneu-Gensingkorsetten. Ofta i kombination med Schroth-baserade övningar.

 

Bli en Schroth-certifierad terapeut

2020-10-28–2020-11-01

ScolioFys, Köpenhamn, Danmark

The Schroth Best Practice® course program. 5 dagars grundutbildning.

Forskning & artiklar

Om ScolioFys (på danska)

3D/4D scanning

Korsetter (på danska)

Schroth Best Practice® (på danska)

Schroth-metoden

Chenau-Gensingenkorsett

Skoliosföreningens Facebooksida

Skolios Sverige ca 1.400 medlemmar

Stötta oss gärna och bli medlem

bottom of page