Tack till alla som deltog på föreläsningen 18  september för fysioterapeuter

 

Det blev en intressant eftermiddag med Pernille och Lisa som gör ett digert arbete med att implementera Schroth-metoden till Danmark och Norden. Vi med skolios är så tacksamma att ni finns och vi hoppas såklart att få Schroth-metoden även till Sverige en dag.


Tack Pernille och Lise, vi ser fram emot vårt fortsatta samarbete!

IMG_3904.jpeg

ScolioFys och Dansk Skoliose Center grundades 2014 i Köpenhamn av Lisa Elliot och Pernille Winsløv Wied. Både Lisa och Pernille är utbildade fysioterapeuter som valt att fokusera sin verksamhet på behandling av skoliospatienter. De arbetar med patienter i alla åldrar och över hela världen, även med kyfospatienter. Tillsammans med sina internationella kollegor har de tagit en i aktiv roll i utvecklingen av framtidens icke-kirurgiska behandlingar. I april 2015 blev de certifierade Schroth Best Practice Therapists – utbildade av Dr Weiss och Dc Moramarco i Boston, USA.
 

ScolioFys är Nordens ledande fysioterapeuter och sjukgymnaster med fokus på skoliosbehandling utifrån Scroth-metoden. De utbildar även fysioterapeuter i Schroth Best Practice-metoden.
 

Via sitt systerbolag Dansk Skoliose Center producerar och korsettbehandlar de framgångsrikt patienter med Cheneu-Gensingkorsetten. Ofta i kombination med Schroth-baserade övningar.

 

Bli en Schroth-certifierad terapeut

2020-10-28–2020-11-01

ScolioFys, Köpenhamn, Danmark

The Schroth Best Practice® course program. 5 dagars grundutbildning.

Forskning & artiklar

Om ScolioFys (på danska)

3D/4D scanning

Korsetter (på danska)

Schroth Best Practice® (på danska)

Schroth-metoden

Chenau-Gensingenkorsett

Skoliosföreningens Facebooksida

Skolios Sverige ca 1.400 medlemmar

Stötta oss gärna och bli medlem