top of page

Tack till alla som deltog på föreläsningen 18 september

 

Det blev en intressant eftermiddag med Pernille och Lisa som gör ett digert arbete med att implementera Schroth-metoden till Danmark och Norden. Vi med skolios är så tacksamma att ni finns och vi hoppas såklart att få Schroth-metoden även till Sverige en dag.


​Tack Pernille och Lise, vi ser fram emot vårt fortsatta samarbete!

IMG_9828_edited_edited.png

Scoliofys och Dansk Skoliose Center grundades 2014 i Köpenhamn av Lisa Elliot och Pernille Winsløv Wied. Både Lisa och Pernille är utbildade fysioterapeuter som valt att fokusera sin verksamhet på behandling av skoliospatienter. De arbetar med patienter i alla åldrar och över hela världen, även med kyfospatienter. Tillsammans med sina internationella kollegor har de tagit en i aktiv roll i utvecklingen av framtidens icke-kirurgiska behandlingar. I april 2015 blev de certifierade Schroth Best Practice Therapists – utbildade av Dr Weiss och Dc Moramarco i Boston, USA.

Nu får vi medlemmar i Skoliosföreningen en unik möjlighet att ta del av deras verksamhet, lärdomar/resultat och tankar om morgondagens skoliosbehandlingar. Det kommer även ges möjlighet att ställa frågor på plats.

Scoliofys är Nordens ledande fysioterapeuter och sjukgymnaster med fokus på skoliosbehandling utifrån Scroth-metoden. De utbildar även fysioterapeuter i Schroth Best Practice-metoden.

Via sitt systerbolag Dansk Skoliose Center producerar och korsettbehandlar de framgångsrikt patienter med Cheneu-Gensingkorsetten. Ofta i kombination med Schroth-baserade övningar.

Vet du någon som vill bli en Schroth-certifierad terapeut?

2020-10-28–2020-11-01

ScolioFys, Köpenhamn, Danmark

The Schroth Best Practice® course program. 5 dagars grundutbildning.

Forskning & artiklar

Om ScolioFys (på danska)

3D/4D scanning

Korsetter (på danska)

Schroth Best Practice® (på danska)

Schroth-metoden

Chenau-Gensingenkorsett

Skoliosföreningens Facebooksida

Skolios Sverige ca 1.400 medlemmar

bottom of page