top of page

Vi tackar Dr Weiss och ScolioFys för föreläsningen de höll för oss 23 aprilDr Hans-Rudolf Weiss, ortopedkirurg och sonson till Katharina Schroth, som utvecklade och banade väg för Schroth-metoden i Tyskland på 20-talet, inledde föreläsningen och pratade mest om Cheneau Gensingen-korsetten och de resultat klienterna har fått tack vare den korsetten.

Sjukgymnasterna, Lisa Elliott och Pernille Winsløv Wied från Köpenhamn, har specialiserat sig på behandling av skolios . De driver ScolioFys kliniken, som är den enda specialiserade kliniken för skolios i Skandinavien och Dansk Skoliose Center där de tillverkar Gensingen och Kyfologiska korsetter. De pratade om Schroth-metoden och hur viktigt det är att balansera upp kroppen och att i vardagen alltid tänka på att inte "falla in i" kurvan utan att tänka på att stretcha eller luta sig så att man sträcker ut den sida som är kortare. Vill man lära sig Schroth-metoden kan man åka till dem och träna i några dagar för att sen fortsätta hemma.All tre talare ingår i styrelsen för Schroth Best Practice Academy.


Schrothmetoden är en etablerad och väl beprövad icke-kirurgisk metod för behandling av skolios. Enkelt kan man säga att det är en mix av stretching, styrka och andningsteknik som behandlar både ryggradens kurva/or och rotation. Läs mer här


Här kan du läsa mer om ScolioFys kliniken,

Här finns länken till de Schrothubildade terapeuterna i Sverige.

Nästa Schroth Best Practice Basic Course som ScolioFys erbjuder hålls 28 september till 2 oktober 2022. Kontakta ScolioFys för mer information.


VI fick inte spela in föreläsningen så den går tyvärr inte att se i efterhand.


158 visningar0 kommentarer

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page