top of page

Anmäl dig till föreläsningen med Dr Weiss och ScolioFys 15 januari


Välkommen på föreläsning om Schroth Best Practice metoden och Gensingen korsetten med Dr Weiss och ScolioFys från Danmark den 15 januari.


Vi har den stora äran att meddela att självaste Dr Hans-Rudolf Weiss, ortopedkirurg och sonson till Katharina Schroth, som utvecklade och banade väg för Schroth-metoden i Tyskland på 20-talet kommer till Skoliosföreningen och föreläser för oss den 15 januari i Stockholm .

Schrothmetoden är en etablerad och väl beprövad icke-kirurgisk metod för behandling av skolios. Enkelt kan man säga att det är en mix av stretching, styrka och andningsteknik som behandlar både ryggradens kurva/or och rotation. Läs mer här

Vi kommer även få lyssna till sjukgymnasterna som specialiserat sig på behandling av skolios – Lisa Elliott och Pernille Winsløv Wied från Köpenhamn. De driver ScolioFys kliniken, som är den enda specialiserade kliniken för skolios i Skandinavien och Dansk Skoliose Center där de tillverkar Gensingen och Kyfologiska korsetter. All tre talare ingår i styrelsen för Schroth Best Practice Academy.

68 visningar0 kommentarer

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page